pics souvenirs #3

salam. Bismillah pembuka kata.

Thanks pada yang memberi,

haku suka aje sebagai penerima.

 

ada sapa2 nak kasik lagi?

ai terima je…………..

BELAJARLAH TERUS MELIHAT

p/s: pics takde kaitan dgn berpuasa. boleh je kan…

Advertisements

TE AmO SaYanG…ADra AdLina

salam. Bismillah pembuka kata.

Free gift lagi, walaupun bukan souvenirs kecik2 macam sblm nih ada lagi blom upload kali ni beso sikit dari biasa.

Kiriman citylink ni dari novelis kesayangan haku aka adik angkat gue.. ADRA ADLINA, nampaknya karya terbaru beliau sudah ada dalam tangan haku secara rasminya tanpa ke kedai buku…hadiah yang tak terucap dek kata2 syahdu sempena ramadhan membuatkan beliau tetap menjadi adik kesayangan haku. Terima kasih adikku.

Memang betul la kalau ada yang kata perkenalan di alam maya ni kadang2 membuatkan kita rapat dgn sesorang..termasuklah empunya blog biru ni.  Dari fb ke chating2, ke blogging2 dan ke sms2 bagai, kami telah jalinkan hubungan rapat even kat alam maya saja.  Semoga karya beliau terus mendapat tempat di hati  mereka yg penggemar buku aka ulat buku bulu

yok kita ke….TE AMO SAYANG…sudah menjadi yang terlaris di pasaran bulan ni.

ni kisah percintaan antara lelaki dgn perempuan yg lebih berusia. watak2 yang digunakan dengan nama2 yang indah seindah gaya bahasa, mampu membawa jauh ilusi kita untuk terus menerokai jalan ceritanya hingga ke penghujung.

Selamat terus berkarya buat kamu…ADRA ADLINA.

BELAJARLAH TERUS MELIHAT

moralnya: siapa kita untuk tentukan jodoh dan takdir kuasa Ilahi…bersyukur padaNya atas apa jua ketentuan.

pics souvenirs yg ku dapat free…#2

salam. Bismillah pembuka kata.

lagi free gift dari kengkawan yang melancong. bukan melencong. suka hati diorang.

depa tu duit dah terlebih2 kot dapat melancong bagai. alahaiii, gigit jari haku. tumpang tengok gambo je lah.

 

gift yang kecik je saiznya ni dari Australia ekceli.  ntah menatang apa ntah, haku pon tak sure.

errr…korang rasa apa yek?

BELAJARLAH TERUS MELIHAT

moralnya: hargai bukan saja yg ter’ada’ di depan mata. kengkadang kita selalu je terlepas pandang benda yang remeh temeh apatah lagi untuk hargai perkara seumpama tu. mana tau apa yg kita hargai tu buatkan ‘orang itu’ senang hati nak kasik lagi. hamboiiii…

p/s: sebab entry ni kena hari ahad, maka pendek2 je lah ayatnya. selalu pun sama..’pengacau’ banyak.