salam. Bismillah pembuka kata.

yang cantik belum tentu sedap.

usah menilai sesuatu yg indah di luaran.

ada betulnya kan dgn statement ni. kalau kita tgk buah, jgn nilai kat kulitnya je, apa kata cuba tgk isinya mungkin lebih baik dari yang kita sangkakan. macam jugak pada buku, kekadang kulit buku nampak macam hampeh, padahal isi kandungannya menarik minat nak baca till the end..ada jugak yang sebaliknya, nampak je design kaw2, isi di dalam..Tuhan jelah yang tau.

berbalik pada pics kat atas tu..nampak tak?mestilah nampak kan..iyelah, sebab tulah LadyD letak pics tu kat atas, senang readers tengok..macam sedap kan?tak sedap pun..gelas berkaki cantik. memang.jernih nampak dari luar ke dalam. senang nak zoom. tapi, rasanya…errkkk…tak kena selera dgn tekak haku. tekak jawa maa..maseeeemmmm….peghh..mcm2 ada. nasib baik orang belanja. redha jelah. syukur.

nampak je cantik, tapi rasanya tak sedap.

hakikatnya masyarakat sekeliling kita ni selalu sangat menilai yg baik2 dari luaran je, tanpa dilihat unsur dalaman baik atau sebaliknya. ala, sama jugak macam beli barang la..asal cantik je rembat, asal murah je sebat..asal sale je ligat. haku pun sama.

apapun, don’t judge the book by it’s cover..iyelah, sama2 ingatkan diri sendiri yg kekadang alpa pada sesuatu.

“Ya Allah, jauhkanlah kami dari sifat riak dan jadikanlah

kami hamba-Mu yang sentiasa mengingati-Mu dan

mensyukuri nikmat-Mu. Amin”

BELAJARLAH TERUS MELIHAT

Advertisements

About Hani Aiman

I'm only me when i'm with u.

9 responses »

  1. amer mukhlis says:

    salam , boleh saya tahu siapa ni ye sebab anda dah jejaki saya di blog saya . kalau saya teka silap teka , jadi beritahulah sebab malas nak teka- teka . agagagagaga ! 🙂

  2. tasekM says:

    apakah itu beb..?

    .

  3. LadyD says:

    pics tu?puding..nampak cantik..tapi hampehh..

  4. adraadlina says:

    mmg nampak sedap kak. terliur adra tengok 😀

  5. adraadlina says:

    kak lupa nk bg url ahaha.

  6. afzan says:

    dah tak kena ngan selera kita mmgla tak sedap ye dak LadyD?

  7. LadyD says:

    betul la afzan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s