salam. Bismillah pembuka kata.

sekeping photo.

memungkinkan seribu makna tersirat

sungguh!. terharu. suka.

terima kasih buat blog foto tas atas dedikasi photo ini. LadyD hargai kegigihan kamu.

semoga persahabatan di alam maya ini menyatukan kita.

Merak India (Pavo cristatus).

Ia adalah 3 jenis dari spesies burung dalam jenis ‘pavo‘ dan ‘afropavo‘ dari famili ayam hutan (pheasant), phasianidae. Burung jantannya memiliki bulu ekor yang indah yang dapat dikembangkan untuk menarik perhatian merak betina.

sumber: wikipedia ensiklopedia bebas

BELAJARLAH TERUS MELIHAT

p/s: kali terakhir tengok merak ni masa kat Sentosa Island, Singapore. serius, memang cantik, rasa nak cabut bulunya pastu nak frame. emmm..boleh?

Advertisements

About Hani Aiman

I'm only me when i'm with u.

4 responses »

  1. tasekM says:

    merak yg belakang tu macam suka je aku nk amik gambar dia.
    dia bulih sengetkan kepala.
    kalau tak muka dia terlindung dgn merak belah depan tu.

    hehe.

    .

  2. merak biru yang cantik!..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s